1. Què és un propòsit empresarial?

Un propòsit empresarial és la raó de ser d'una empresa més enllà de generar beneficis, és a dir, una declaració clara dels valors, les creences i les aspiracions d'una empresa en termes de la seva responsabilitat social i la seva visió a llarg termini.

  1. Com pot una empresa desenvolupar un propòsit empresarial?

Una empresa pot desenvolupar el seu propòsit empresarial investigant les necessitats socials, laborals, ambientals, econòmiques i ètiques dels seus grups d’interès i definint com la seva missió i visió poden ajudar a millorar la societat.

  1. Per què és important que les empreses tinguin un propòsit empresarial?

Tenir un propòsit empresarial ajuda les empreses a ser més conscients de la seva responsabilitat social i a convertir-se en un agent de canvi positiu en la societat. També ajuda les empreses a prendre decisions més estratègiques i a generar un sentiment de compromís entre els seus equips i accionistes.

  1. Quin impacte té un propòsit empresarial en les decisions empresarials?

Un propòsit empresarial ajuda les empreses a prendre decisions més informades que tinguin en compte les seves obligacions envers la societat. Això pot incloure decidir quins productes i serveis oferir, com desenvolupar-los, com gestionar els proveïdors i com reduir l’impacte ambiental de la seva activitat.

  1. Com es mesura l'èxit dels esforços d'una empresa per implementar el seu propòsit corporatiu?

L'èxit d'una empresa en el desplegament del seu propòsit es pot mesurar per diferents indicadors, com el grau de satisfacció dels seus grups d’interès, la seva contribució al benestar social i ambiental, la seva reputació empresarial o la seva capacitat per atraure i retenir talent.

  1. Qui és responsable de desenvolupar i implementar un propòsit empresarial en una empresa?

El desenvolupament i la implementació d'un propòsit empresarial sol estar en mans de la direcció de l'empresa i sobretot del consell d’administració o el màxim òrgan de decisió que correspongui, però al marge de qui ho aprovi és bo que pugui implicar els propis equips i altres grups d’interès.

  1. Quins beneficis pot generar un propòsit empresarial per a les empreses?

Un propòsit empresarial pot aportar beneficis per a les empreses, com millorar la seva reputació, augmentar la seva fidelització de clients i treballadors, millorar la seva cultura corporativa i permetre-les anticipar-se als canvis del mercat. També pot ajudar a les empreses a mitigar riscos financers, regulars i de reputació.

  1. Com ha de ser comunicat el propòsit empresarial de l'empresa?

El propòsit empresarial d'una empresa ha de ser comunicat de forma clara i transparent als seus equips interns, accionistes, clientela i altres grups d’interès, per així generar un sentiment de compromís i confiança envers l'empresa. Això pot fer-se a través de les xarxes socials, informes de sostenibilitat, comunicats de premsa, el web corporatiu i altres canals de comunicació.

  1. Les organitzacions no mercantils també poden tenir un propòsit?

De la mateixa manera que tot tipus d’organització, sigui mercantil, social o pública, pot tenir una missió i uns valors corporatius, pot elaborar un propòsit i orientar-hi la seva estratègia. Posar focus i orientar l’energia de l’organització és convenient per a totes, al marge del tipus d’activitat que portin a terme.

©2024 Manifest per una Economia amb Propòsit

Avís legal | Política de privadesa | Política de cookies

CONTACTEU-NOS

Deixeu-nos un missatge i us respondrem el més aviat possible. Gràcies!

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?