Signants Manifest

Acte presentació Manifest

  • L’acte de signatura del “Manifest per una Economia amb Propòsit” reuneix 250 persones del sector empresarial català, més de 200 empreses, amb l’objectiu d’impulsar i estendre la gestió socialment responsable.
  • El manifest ha estat promogut per trenta de les principals organitzacions empresarials, sota l’impuls de Respon.cat: la Cambra de Comerç de Barcelona, Foment del Treball, Pimec, CECOT,  FemCat i el Col·legi Economistes, entre d’altres.
  • Suposa una aliança sense precedents a Catalunya per impulsar una economia amb propòsit.
  • Podeu descarregar-vos tota la informació. Un cop acabat l’acte inclourem també les imatges i el document del manifest.

Barcelona, 27 de juny de 2023

Més de 200 empreses catalanes han assistit a l’esdeveniment i s’han adherit al “Manifest per una Economia amb Propòsit” que promouen les principals organitzacions empresarials del país, amb el lideratge de Respon.cat i la complicitat de la Cambra de Comerç. L’acte de presentació i signatura ha tingut lloc el dimarts 27 de juny a la Casa Llotja de Mar de Barcelona.

El manifest fa una crida al món empresarial per avançar en el desenvolupament actiu i compromès de la responsabilitat de les empreses envers la societat, amb un propòsit de triple impacte, econòmic, social i ambiental. També pretén mostrar públicament com les empreses són motor de canvi des d’uns valors de compromís i creant valor compartit.

Acte presentació Manifest

Per fer-ho possible, es proposa que cada empresa estableixi un propòsit que marqui la voluntat de crear valor tant per a la pròpia empresa com per a totes les altres parts implicades.

Les principals organitzacions empresarials, sota l’impuls de Respon.cat, han promogut el manifest: la Cambra de Comerç de Barcelona, el Consell de Cambres de Comerç de Catalunya, Foment del Treball, Pimec, CECOT,  FemCat, el Col·legi d’Economistes, ASCEF, FEGP, La Unió, el Grup Impuls per Girona, la Fundació Gresol, i així fins a trenta, més altres que s’hi aniran sumant.

A l’acte hi han participat 250 persones i més de 200 empreses, petites, mitjanes i grans de diferents se

M. Roca Acte_presentacio_Manifest

ctors, en representació de les que ja s’hi han adherit.

Mònica Roca i Aparici, presidenta de la Cambra de Comerç de Barcelona, ha obert l’acte posant en valor el fet que “totes lesprincipals organitzacions empresarials s’han unit per proclamar aquest manifest”. I ha afegit que “ens correspon ajudar a construir un futur més pròsper i compartir les millors pràctiques empresarials que són alhora bones per a la competitivitat empresarial i per a la societat”.

M. Mullor Acte_presentacio_ManifestMercè Mullor Boix, expresidenta de Respon.cat, ha justificat la posada en marxa de la iniciativa per dir d’empresa a empresa que “hem de fer un pas endavant, per reconèixer-nos com a actors amb capacitat de transformació social, que hem de fer la nostra contribució per fer un món millor. I alhora per evidenciar davant la societat que cada vegada hi ha més empreses que opten per crear valor econòmic i social”.

A la cloenda de l’acte, Rafel Oncins Pujol, president de Respon.cat, ha afirmatRafel Oncins Acte_presentacio_Manifest que “el canvi no es produeix d’un dia per un altre. Però avui s’ha visibilitzat un moviment de fons, basat en valors empresarials de nova generació, en compromisos ferms, en una nova manera de fer empresa. De manera transversal, hem fet una crida des del sector empresarial cap al propi sector empresarial”. Oncins ha afegit també que “la base del gran èxit d’avui és la suma d’esforços: prop de 30 organitzacions empresarials, entre les quals les Cambres i les grans patronals i moltes altres que s’hi aniran afegint”.

Josep Maria Canyelles i Pastó, coordinador de Respon.cat, considera que “el propòsit empresarial impacta les organitzacions des de dalt. És la raó de ser de l’empresa més enllà de l’objectiu de generar beneficis. De vegades pot equivaler a la missió, però és un plantejament que no es queda en la simple intenció de crear valor econòmic sino que pretén crear simultàniament valor econòmic i social, entenent per social tot aquell que requereix la societat, ja sigui ambiental, cultural, comunitari, etc.”

La presentació i signatura del manifest han fet palès com hi ha organitzacions que van creixent en els seu compromís i que mostren un nou paper social de l’empresa, que crea valor econòmic alhora que contribueix a generar valor social i ambiental.

Més informació al web empresesambproposit.cat

Sobre Respon.cat

Respon.cat, iniciativa empresarial per al desenvolupament de la responsabilitat social a Catalunya, és una associació que agrupa més d’un centenar d’empreses de sectors i dimensions molt diverses compromeses amb el progrés de la seva RSC i fer de Catalunya un territori socialment responsable. Es va constituir el 2014 amb la voluntat de ser l’organisme empresarial de referència en RSE a Catalunya. Disposa de grups de treball, espais d’aprenentatge i de cocreació per a les empreses membres, i organitza anualment els Premis Respon.cat i el programa d’acompanyament RSE.Pime. 

En aquest enllaç us podreu descarregar fotos de l’acte.

 

©2024 Manifest per una Economia amb Propòsit

Avís legal | Política de privadesa | Política de cookies

CONTACTEU-NOS

Deixeu-nos un missatge i us respondrem el més aviat possible. Gràcies!

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?